Tuesday, August 19, 2014

Ups and Downs of Life

Life as we see it...
Could bring a lot of meanings to us.
Sometimes we are happy, sometimes we are sad. Sometimes we get depressed over things that we think should never happen in the first place.

By hook or by crook, we have to move on.
No matter how heavy our footstep is.
No matter how painful our heart is.
No matter how much we have cried.
Still, we have to move on.

People say there will be a rainbow after a rain.
In order for us to be strong, we have to undergo some series of tests.
So, just believe in yourself.
If you are having a hard time, just remember that there must be a reason behind it.
The important thing is, stay calm and move on.

Beat that struggle of life.
Believe in yourself.
Have faith in God.
Nothing is going to stop you achieve your dreams but yourself.

If you need motivation, try listen to this: Stand Up for the Champions by Right Said Fred
"When I fall down, I have to pick myself back up"

Get up, go ahead, run towards your dream!

-Kellie's Castle, August 2014-

Tuesday, May 13, 2014

Short Update





Dah jadi perkara biasa rasanya bila blogger tak sempat nak update blog kan hahaha

Ala, bukannya orang kesah pun. Kita bukannya retis hahaha
Tapi bila dah ada blog, terasa macam kena update.

Sememangnya saya tersangatlah sibuk. Sejak menjadi perunding kewangan di Great Eastern Takaful, jadual saya memang sentiasa penuh. Walaupun sibuk dengan pelbagai aktiviti, saya happy kerana tagline yang dipakai Great Eastern, Life is Great!, benar-benar memberikan semangat kepada saya.

Dalam bidang ini saya juga bertemu dengan bermacam-macam jenis orang, pelbagai jenis ragam.
Pengalaman pahit manis itu sudah menjadi lumrah tetapi apa yang penting saya seronok membantu orang mendapatkan perlindungan.

Dalam kesibukan saya, saya tetap meluangkan masa untuk berjumpa rakan-rakan kerana mereka sentiasa memberikan saya semangat untuk mengorak langkah maju ke hadapan.

Saya bersyukur kerana dikurniakan kawan-kawan yang sporting habis!
Walaupun sekarang ni bila jumpa je pasti saya bercerita mengenai Takaful, mereka layan kan aje hahahaha
Sorry friends...rasanya Takaful dah jadi sebahagian dari hidup saya :)

Baru tau kat Alamanda ada taman cantik ni hahahaahaha

Semoga anda semua berjaya dalam apa saja yang anda lakukan.
Doakan saya juga berjaya.

Jika anda berminat untuk ketahui mengenai Great Eastern Takaful, boleh visit blog saya yang kedua http://aziemahgekozen2.blogspot.com

atau hubungi saya terus:
Aziemah 019-3663348
aziemahsalleh@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts