Friday, November 25, 2011

Komen: Neutrogena Hydro Boost Water Gel


Hai semua!

Mesti korang pernah nampak produk ni kan? Kalau yang biasa pegi Watsons tu mesti ada.

Haaa...kali ni aku nak kongsi apa pendapat aku mengenai krim gel ni.

Hari tu, masa pegi Watsons, aku tanya jurujual kat situ, ada tak produk untuk kulit muka kering?

Sebab kulit muka aku memang kering. 
Kalau selsema pulak, kawasan hidung mesti menggelupas sampai berhari-hari. 
Sampai ke hari tu, aku tak dapat lagi selesaikan masalah tu. Aku dah cuba produk lain, tapi tak menjadi. Kulit jadi gatal lah, makin berminyak blabla

Nak dijadikan cerita, dia pun tunjuklah kat aku produk ni. 

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Mula-mula aku macam tak nak percaya kan. Biasalah, sayang duit sekali. 

Pastu, aku mintak try. Dia try kat tangan aku.

Waaahhhhh! Bau dia wangi! Lepas sapu kat tangan, rasa lembut gila!

Jadi, aku terus beli!

Agak mahal la bagi aku sebab harga sebenar dia dalam RM50 lebih. Tapi, sebab masa tu ada promosi dan dah tentulah aku tak mampu nak beli BioTherm yang berganda-ganda mahalnya, so aku ambik jer. Dapat la dalam RM30 lebih. Ok lah daripada RM200 kan?

Balik tu, aku terus pakai. Lepas sapu, biar kejap. Biar dia kering dulu. Then, aku rasa takleh nak berenti nak sentuh muka, sebab rasa lembut sangat!

Aku tak pakai hari2 krim ni sebab aku ada benda lain nak pakai. Tapi, kalau lepas pergi swimming atau kena sunburn atau selsema, kulit akan menggelupas kan...So, aku cepat2 pakai krim ni.

Serius! Memang betul2 menjadi! Kulit muka pun terasa licin jer. So, aku memang rekomen benda ni untuk korang yang kulit muka kering. Cubalah!

Cuma, masa pakai tu, kena sapu sikit2 jer. Takyah sapu banyak2. Jimat kan?

p/s: tapi dia takkan hilangkan jerawat (setakat ni la)



Wednesday, November 23, 2011

Movie Review: Nasi Lemak 2.0



Yesterday I got the chance to watch this movie Nasi Lemak 2.0.

The funniest thing was, at first I thought this movie was directed by Afdlin Shauki. Because in the poster, Namewee looks very much like him. Silly me!

I heard so many rumours about this movie. So, I was quite excited to watch this movie. Not to forget, in my mind, there had been a few expectations....

And I would proudly say that:

I DON'T LIKE IT!

Yes, my dear!
I know, many would disagree with me because they would say this movie promotes the spirit of 1 Malaysia and this is the only movie (so far) that all three races in Malaysia would want to watch it...

Well, very well my dear readers...
If you have been following my review for movies, I would like to say it again:

WATCH IT WITH AN OPEN MIND

Why did I say so?

Because I can see there are a lot of hidden meanings which of course I don't like at all. Which part? I don't have to explain it because you might say I'm over sensitive and couldn't accept something new...

Say what you want, my dear.
You can say, just watch it and shut up! If you don't like it, just delete!

Whatever you say, I'm still with my stand:

I don't like it!

BUT

The visual and techniques of filming are EXCELLENT!
After all, I should not deny the facts, right?


Rating: 5/10

p/s: ya, aku setuju yang ia bukan seperti filem tipikal yang lain di negara ini. Tapi, bukankah ia seperti filem tipikal dari luar negara?

Nukilan Yang Tak Berapa Nak Jiwang


Dulu...
Dalam hidup...matlamatku hanya satu...
Aku mahukan kehidupan yang sempurna

Dan apakah definisi sempurna bagiku?
Aku hanya mahu berjaya dalam hidup
Pelajaran yang terutama
Keluarga sentiasa didahulukan

Aku tak pernah terfikir untuk mencari teman istimewa
Kerana aku percaya,
Tiba masa dan waktu, si dia akan muncul juga
Bahkan aku percaya
Mungkin aku akan terima sahaja si dia
dan kami akan bercinta selepas berkahwin

Tetapi nyata...aku tersilap...
Selepas peristiwa itu...aku sudah tersedar dari lena

Nampaknya,
Bukan mudah untuk aku menerima orang asing dalam hidupku...

Sekarang,
Sudah jelas bagiku
Aku amat takutkan perkara yang tidak pasti

Aku yakin,
Aku takkan dapat menerima orang asing begitu sahaja
Kerana aku tahu,
Mungkin si dia akan terkejut dengan sikapku yang sebenar

Dan aku tidak yakin
Jika si dia mampu menerimanya
Jika si dia mampu menerima kehidupanku yang serba serbi pelik ini

Dan aku amat yakin
Hanya yang betul-betul boleh menerimaku seadanya
Dialah yang layak bagiku

Oh,
Bukannya aku memilih
Jauh sekali untuk aku menolak takdir
Ku rasa, biarlah keadaan kekal begini
Untuk sementara waktu...
Sebelum aku benar-benar bersedia
Menerima kehadiran seorang lelaki ajnabi

Buat masa ini,
Matlamatku hanya satu...
Hidupku dan keluargaku

Tuesday, November 22, 2011

Luahan Kepada Blogger

Hai semua rakan blogger!

Terima kasih sebab singgah ke sini. 
Sebenarnya luahan yang aku maksudkan adalah luahan hati aku sendiri kepada sesetengah rakan blogger.

Well, aku tak salahkan korang sebab mungkin kita tak sedar masalah ini terjadi.
Sebenarnya, masalah ini berkaitan dengan saiz laptop.

Eh, apa kena mengena dengan blogger pulak? Kan?
Sabar, ni nak terangkan la...

Dulu aku pakai laptop saiz biasa, 14". Standard la kan. So, takde masalah nak view blog rakan2 semua.
Tapi, sejak aku bertukar ke laptop bersaiz lebih kecil, 10", aku mula dapat masalah nak view blog rakan2.

Kenapa?

Sebab kalau saiz laptop kecik, resolution pun kecik jugak.


So, apa masalahnya?

Masalah timbul bila ada blog yang letak iklan yang 'terapung-apung' atau 'melayang-layang' kat kiri kanan blog. Dan iklan tu tak boleh ditutup. Secara automatik, iklan tu menutup tulisan di dalam blog itu menyebabkan aku tak dapat baca apa yang ditulis (huhuhu).

Well, memang ini masalah aku. Kenapa korang nak peduli kan?

Tapi aku percaya, bukan aku sorang je yang hadapi masalah ni.
Aku yakin, ramai lagi yang ada masalah nak view blog korang, tapi diorang diamkan aje.

Blog yang mana? Nak aku bagi print screen ke?

Aku rasa tak perlulah kot...
Mungkin korang boleh check sendiri.

-peace no war- ^^

p/s: aku suka baca blog korang sebab banyak maklumat yang aku boleh dapat. so, rasa sedih kalau sesetengah bahagian takleh nak baca huhu

Monday, November 21, 2011

Movie Review: Happy Feet 2 (2011)



haa...kalau korang tertanya-tanya kalau aku ni suka tengok kartun? 
Jawapannya YA!

hahaha...dari kecik sampai besar aku memang suka tengok citer kartun...

kalau nak tau, hari tu aku tengok citer Happy Feet 2 pada hari yang sama dengan Puss in Boots!

haha..2 movies in one day baby!

well, well....mula2 tak rasa nak tengok citer ni tapi bila dah tengok citer...

waaaaaaahhhhhh....bestnya!

dahlah COMEL, KELAKAR...dan dah tentulah banyak lagu kan...

hermn...tak perlulah aku bagitau sinopsis dia kan sebab korang boleh google sendiri atau TENGOK sendiri!!! hehehe

Rating: 8.5/10

Saturday, November 19, 2011

Movie Review - Puss in Boots (2011)



Walla! Kepada semua peminat kucing sedunia, memang wajib tengok cerita ni!
hahahahaha

Puas hati sangat2 sebab cerita ni ada jalan cerita yang sangat menarik dan lucu...dan sangat COMEL!!!

Cerita dia 2 jam tapi memang tak perasan langsung lah sebab memang seronok tengok cerita dia. Satu panggung tu memang tak berhenti ketawa dan cakap:

"COMELNYAAAAA!!!!"

Rating: 9/10

p/s: tak tau kat pawagam lain dah tayang belum tapi TGV Bukit Raja dah... ^_^

Friday, November 4, 2011

Sibuk? Apa makna dia?


huwarghhh...penatnya!!! Dalam sebulan ni, rasa macam sibuk giler. Ke sana ke mari dengan berbagai-bagai urusan. Pegi seminar la, pegi dengar ceramah, pegi bayar bil, beli barang dapur, tolong buat dokumen untuk program baru bla blabla...

terlampau sibuk sampai tak sempat nak basuh baju, lipat baju, kemas rumah...dan yang paling penting...

PROPOSAL TAK BERSENTUH LAGI!!! huwarghhhh....

Teringat supervisor cakap dalam seminar hujung minggu hari tu....

"I do not know why they have not defended their proposals yet..."

huhu...aku pun tak tau kenapa. SIBUK sangat ke aku ni? kalau korang baca entri aku yang lepas2, tak habis2 dengan proposal tak siap, kan?



haih, tu lah masalah aku. Aku takde kelas, takde exam, proposal tu je lah yang akan melayakkan aku teruskan kajian dan seterusnya nak dapat skrol sarjana. sebab tu, aku tak habis2 cakap pasal proposal huhu

Oh, apa maksud tajuk aku tu? Apa makna sibuk sebenarnya?

Sebab aku pernah terbaca satu artikel, sebenarnya tiada istilah sibuk pun dalam dunia ni...

Eh, biar betul? Habis, kita ke sana ke mari tu, istilahnya apa? Sibuklah kan?

aku pun tak tau nak komen macam mana kenyataan ni. rasa macam tak logik. nak bagi link untuk korang baca, aku tak tau kat mana sebab aku dah baca lama dulu.

tapi bila fikir2 balik, ada logiknya jugak.

hah? biar betul? maknanya takde istilah sibuk?

yerlah, contohnya kita ada seminar atau kena dengar ceramah. ceramah tu bukannya sepanjang hari pun kan? jadi, kita masih ada masa untuk benda lain bukan? tapi apa kita buat lepas habis ceramah? ok, apa aku buat? aku balik TIDO ler...lepas tu, aku cakap aku sibuk hahaha

Penat kot duk mendengar, kan?

Masa ada kelas dulu, pegi kelas 2 jam jer. Balik tido lagi. hahaha...itulah aku. then, aku cakap aku sibuk, kelas ada hari2...

adoyai, aku memang suka tidur kalau penat sangat. aku rela tak makan. aku lebih rela skip makan dan balik tidur...

walaupun macam ni, aku still rasa istilah sibuk tu masih relevan digunakan dalam situasi aku ni. yerlah, kita cuma nampak kelas 2 jam. kita tak nampak benda tersirat yang lain macam perjalanan nak pegi ke kelas tu, persiapan...dan macam2 lagi.

jadi, apa yang kita nampak tu bukanlah itu semuanya. ada lagi benda lain yang kita tak nampak. (What you see is not always what it is - Aziemah, 2011)


jadi, mari sibukkan diri haha...sibuk2 pun, jangan lupa solat yer...^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts