Monday, March 28, 2011

My 'Lovely' Research

Hermn...first of all, i had never expected before this that i'd be continuing my study in a course BY RESEARCH! i never imagined myself doing a research ever again after the very tough moment i endured during my bachelor degree. uh oh...

what can i say? maybe i'm fated to be a researcher of language? hahaha...if that's my fate, looks like i have to accept it...huhu... ~_~"

ehermn...however, even a research is very difficult to be done especially when 'laziness' pays several visits...when i look back and read my finished thesis, it looks like it is actually fun! i can't believe i'm saying this BUT actually i'm sort of enjoying doing this research hahaha...have i gone crazy? maybe...

well well...very well...actually i'm trying to get into the mood to finish my literature review (that i haven't started anything yet)... that's why i'm writing about this thing huhu...ok now...i must get back to work...wish me luck! ^__^

Thursday, March 10, 2011

Nie baru jaga test....

huhu...my dearest readers...nak tau tak, semalam aku ngan kekawan diarahkan bertugas untuk jaga test. Yang specialnya, test nie bukan traditional test....haa..die multimedia punya test. Semua students kena masuk computer lab tanpa perlu bawak apa-apa alat tulis pun...diorang hanya perlu bawak diri.

Then, diorang kena jawab soalan dari program yang kitorang dah install dalam setiap komputer. Habis jer test, diorang boleh terus tengok markah diorang yang dah diupload ke server. Best tak? hahaha...ala, macam jawab ujian memandu dulu la...ujian berkomputer...tapi kalau dalam dunia pendidikan, benda nie masih baru sebenarnya....

so, that's why la kitorang nie kena jaga test tu n bagi instruction betul2...kitorang pegi tempat tu seawal 7.30 pagi. Sampai je, terus kena install program dalam each computer yg boleh connect internet. Dah habis install, kena test pulak if the computer boleh connect dengan server.

Kitorang ambik masa hampir 45 minit untuk 30 lebih komputer. Then, kelas first tu excited giler nak jawab test. Tak sabar2 sumer. Then, ade la yg tak berapa faham tu, so kena la explain sekali lagi. Pastu ada pulak yang markah dia tak masuk server sebab dia tak tekan butang hantar. Main tutup je...tak pasal2 kena jawab sekali lagi.

Masa diorang tengah jawab, kenala jalan2, kot2 ade yang nak tanya ape2 ke...nak meniru? jangan haraplah...sebab sume orang dapat set soalan yang tak sama....hahaha....lpas abes 1 kelas, kelas lain terus masuk. Kenala briefing sekali lagi, the same process all over again.

Huhu...dahlah tak breakfast. Perut mula la masuk angin. Kaki dah start lenguh. Mata ngantuk sebab tido kul 4 pagi. haih...nyesal tak tido awal. then, abes 3 kelas, dlm kul 1 tengah hari, kitorang pun cepat2 la pegi lunch. dah lapar sangat. penat rupanya jaga test nie...

then, x sempat nak rehat...kul 2 ptg kitorg kena get ready utk next class plak yg dah awal2 sampai ke muka pintu. Then, sekali lagi, kena briefing, explain....jawab soalan, jalan2 tengok kalau ada yang bermasalah...

yg sesi petang nie lain sikit...diorang ni ade yg baru part 1, ade yang part 2...so diorg dikira nerd lg la kan? ade yg dah bagi instruction betul2 pun x faham lg...ade yg tlampau nervous sampai tak tau macam mane nak taip underscore >>_

Macam2 lah...sana panggil, sini panggil...walaupun kitorang 5 org, tapi rasa mcm tak cukup kakitangan nak tolong....waaahhh...penat gilerrrrr....macam mana la pensyarah handle sebelum nie...die cakap b4 dis, diorg jer yg explain kat student, xder pembantu mcm kitorg....mesti disaster giler kan?

waaaaaa....otw balik tu, rase mcm dah tak boleh nak jalan dah....sakit pinggang, sakit kaki....mujurlah hari ni xde ape2...boleh la rehat...

tapi esok kena jaga lagi....huhu...esok aku tanak jalan banyak2 dah...penat giler woooo....
nie baru jaga test, belum lagi jadi pensyarah....adoyai...training2 la kan...hehe...wish me luck!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts